500 яребици разселиха в ДЛС-Кричим

Снимки: ЮЗДП

500 яребици за възпроизводство бяха разселени днес в района на новото териториално поделение на ЮЗДП – „Държавно ловно стопанство Кричим”.

Инициативата по повод предстоящата Седмица на гората е на Югозападното държавно предприятие, което от края на миналата година управлява стопанство “Кричим”.

Съорганизатор на проявата е Националното ловно–рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България“.

В присъствието на журналисти инж. Дамян Дамянов - директор на ЮЗДП, инж. Борислав Бечев - управител на фирма “Сокол-БЛРС” ЕООД и инж. Мирослава Велинова - директор на ловното стопанство, пуснаха птиците в природата.

Яребиците са на 270-дневна възраст и са доставени от елитното стопанство “Сините камъни” край Сливен. Очакванията са след 2-3 месеца от основните стада на територията на ловното стопанство да се възпроизведат още 2000 яребици.

„ДЛС Кричим“ се намира в землището на село Куртово Конаре, община Стамболийски, и включва общо 24 имота с различна площ. На територията се намират сгради паметници на културата - дворецът "Кричим" и "Австрийската къща", които са със статут на недвижимо културно наследство.

Ловният парк заема площ от 200 ха и представлява огромно природно богатство, обитавано от елени лопатари, муфлони, сърни, диви свине и фазани.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK