500 протестиращи запалиха свещи в Благоевград за "умиращото правителство" (СНИМКИ)

Снимка: Infomreja.bg

Протестно шествие затвори основните улици в Благоевград.

Около 500 човека от Благоевград, Банско, Разлог, Симитли и другите градове се събраха пред гарата. В ръцете си носеха знамена и свещи.

Шествието тръгна по бул. „Св. св. Кирил и Методий“ и продължи през сградата на ОДМВР-Благоевград. Там протестиращите спряха и изпяха химна на България.

Народът продължи по търговката улица „Тодор Александров“ до офисите на БСП и ВМРО в града. Протестиращите запалиха свещи и отдадоха минута мълчание  на „отиващата си държава“. Пееха патритични песни.

Краят на шествието бе преди сградата на общината – там, където свършват старите плочки и заточават новите. Точно там бе напарвано заграждение, пред което имаше блокада от полицаи. Те не позволиха на протестиращите да отидат до общината и офиса на ГЕРБ.

През цялото време полицейското присъствие бе изключително засилено и много стриктно като организация. Не бяха допуснати ексцесии.

Протестиращите викаха под съпровода на тъпани „Оставка!“ и „Всеки ден ще е така до победата“.

Недоволна гражданка сподели, че няма вариант, при който Борисов да не подаде оставката си, тъй като той е нежелан.

Искаме достоен живот, искаме децата ни да живеят в България, искам да работя в моята страна, искам тези, които България е прокудила, да се върнат, защото навън излязоха свестни хора. Искам кражбите да престанат, застраховката да ми е съобразно доходите ми, искам да вървя по пътища, по които няма да спукам гума. Искам като си подаде оставка Бойко, да дойде такъв режим, че нашият глас да се чува, а не да вървим като гладни кучета по улиците със свещички! Как може всички управяващи да ядат нашите пари. Протестите ще продължат до оставка, до свикване на ВНС, до смяна на системата! 

Кадри от протеста в Благоевград:
https://youtu.be/OQXod9NC0Ds
https://youtu.be/MdcE8ug4Abg
https://youtu.be/ul-Rxtvpszc
https://youtu.be/XCkfGRDnigU

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK