50 жалби в централата на ДПС за фалшиви протоколи за номинации за кандидат за кмет на община Гърмен

Снимка: Сross.bg

Безмълвен и видимо омерзен си тръгна от хотелския комплекс „Ивелия” в Дъбница заместник-председателят на Централния съвет на ДПС по организационните въпроси Рушен Риза слез проведената там снощи скандална партийна сбирка, съобщиха за ИНФОМРЕЖА членове на ДПС от общината.

Човекът на Ахмед Доган и Лютви Местан е бил изпратен от Централното оперативно бюро на ДПС със специалното поръчение да провери на място причините за постъпилите в централата над 50 жалби против начина на протичащите в момента събрания за номинации на общински и селски кметове от ДПС в община Гърмен.

Според предварителния сценарий идването на заместник-председателя на ДПС в Гърмен е трябвало да се запази в тайна и на срещата с него е трябвало да присъстват само общинският лидер Мустафа Геров, бившият кмет и ексдепутат Ахмед Башев и хора, гравитиращи около тях.

Планът обаче пропаднал, тъй като от централата освен Геров и Башев уведомили и други членове и местни председатели на ДПС, тъй като другата цел на Риза била дасе срещне и с жалбоподателите, като направи опит за помиряване между двете враждуващи от близо година крила в ДПС – Гърмен, разкриха пред ИНФОМРЕЖА участници в срещата.

Девет протокола, всичките фалшиви, без да бъдат проведени реални събрания за номинации, се оказа, че вече е изпратил в централата на ДПС мераклията да става отново кмет Ахмед Башев.

Всичките протоколи били подписани от общинския лидер Мустафа Геров, от провъзгласилия се за кандидат на ДПС Ахмед Башев и случайни хора, без пълномощия да подписват каквито и да било документи.

На срещата пред човека от централата на ДПС – Рушен Риза, било доказано, че събрания за номинации на Башев за кандидат-кмет на община Гърмен не са провеждани, а са изпратени протоколи за повечето от селата в община Гърмен.

Фалшиви протоколи от уж проведени събрания за номиниране на Башев за кандидат-кмет от ДПС били изпратени в централата от селата Осиково, Рибново, Скребатно, Хвостяне, Огняново, дори и от ромския квартал „Кремиковци“.

Протоколът от гетото бил подписан от облагодетелстваната от Башев години наред фамилия Айдарови. Пред пратеника на Доган в Гърмен били разкрити всички схеми на сегашното ръководство на ДПС, според които чрез натиск на Ахмед Башев били отстранявани, изключвани и унижавани местни и общински председатели, както и неудобни членове, дръзнали да се възпротивят или изкажат различно мнение.

Повече от 20 души, предимно основатели на ДПС в Гърмен, са разказали всичките си претърпени унижения през последните години от председателя на партията Мустафа Геров. Те са обяснили на заместник-председателя Рушен Риза, че изборът на Геров не е законен, тъй като той не бил избран с гласовете на съпартийците му, а бил поставен да ръководи общинската структура според личната преценка на Ахмед Башев, който на практика ръководел ДПС в общината.

Със свои аргументи против непровеждането на редовни според устава местни събрания с членове на ДПС и фалшифицирането на протоколите пред пратеника на ДПС застанали изгонените от Башев от партията Ваит Мулахасанов, Рифат Ходжа, Али Господев, Исмет Узунов, Мустафа Ликов и много други.

Да не бъдат признати и да бъдат обявени за недействителни изпратените от Башев и Геров протоколи в централата на ДПС за номинациите на Ахмед Башев, да се проведе спешно общинска конференция за избор на титуляр общински председател и ръководство на ДПС в Гърмен и чак тогава да започне провеждането на реални събрания за номиниране на кандидати за общински кмет, кметове на населени места и общински съветници са поискали от Рушен Риза присъстващите на скандалната сбирка в хотелски комплекс „Ивелия“ в Дъбница.

Те са настояли още централата да излезе с решение да се спре натиска и заплахите, отправяни към членовете и симпатизантите на ДПС – Гърмен по време на провеждането на събранията за номиниране на кандитатите за местния вот, както и на въпросните събрания да не присъстват никакви кандитати, за да не влияят, подкупват, притискат и заплашват членовете, които да упражнят правото си на честен избор за предпочитани кандидати за кметове и общински съветници.

 

КОМЕНТАРИ

ribanci15:40 - 29.07.2015
Ribnovo se komandva ot dve zavedeniqta v seloto PODNIKA I GEYKLUBA
179920:20 - 27.07.2015
i nakraya platenata ot manol toppresa se sabude,4e po4na da zashtitava DPS/DELLYAN PEEVSKI SERE/
5611:19 - 27.07.2015
ЕГАТИ И ТЪПИТЕ ХОРА. НО ТЕЗИ ДЕТИ ГИ ЧЕТАТ ТЕЗИ ТЪПИЗМИ СА ДВА ПЪТИ ПО ТЪПИ.
още един рибанец ;)11:18 - 27.07.2015
еи манолета много ще прехварлете чужбина да си вадите хляба , боклуци долни защо ваш манол не ви отвори работни места прости помаци ;)

FACEBOOK