Гешев: Криминалният преход трябва да свърши

Снимка: Infomreja.bg

Наблюдаващите прокурори ще изправят пред съда и Божков, ако е виновен, каза прокурорът

"Искаме този криминален преход да свърши. Не може плюсовете да са само за едни - за богатите. Ние не преследваме само богати хора, но всеки трябва да си спазва задълженията. Не може да дължиш на държавата общо 559 млн. лева за всички лотарийни игри за една година, което е по 100 лв. към всяка пенсия за една година и да казваш, че си репресиран, както сигурно ще стане." Това заяви главният прокурор Иван Гешев в отговор на журналистически въпроси по повод последните действия на прокуратурата.

„Време е този криминален преход да свърши. Време е да кажем стига и прокуратурата го прави и ще го прави по отношение на всички лица, които са нарушили закона. Не може задълженията да са за хората с по-малките възможности, а богатите да не ги спазват. А основното е да си плащаш данъците", коментира още главният прокурор пред медиите след като ръководи заседанието на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС).

"Нямаме никакви притеснения да ангажираме наказателна отговорност, когато са налице доказателства, спрямо всяко едно лице в България, без да има значение каква позиция заема", заяви още Иван Гешев.

"Ако сте обективни, виждате, че правим разследване на хора с големи финансови възможности. Това се прави качествено - политика на прокуратурата е. Димитър Желязков беше в Турция - сега е подсъдим, Арабаджиеви бяха издирени и в момента са подсъдими. Баневи и Миню Стайков - също. Наблюдаващите прокурори ще изправят пред съда и Божков, ако е виновен. Това е поредният български олигарх, който бяга от България, ако няма какво да крие, нямаше да бяга", обърна се към представителите на медиите Иван Гешев.

Главният прокурор Иван Гешев съобщи още, че срещу Васил Божков са повдигнати седем обвинения, а той е обявен за издирване.

 

Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK