50 двойки подновиха обетите си за вярност в Дупница

Снимки: Община Дупница

44 семейства празнуващи "златна" сватба и 6 "диамантена", подновиха днес в Дупница своите брачни обети. Това стана по време на церемония в един от ресторантите на града на пищно тържество.

За 5-а поредна година традицията бе спазена и двойките отново казаха заветното "Да" на своите спътници в живота. Този път, подписването в летописната книга стана едновременно.

 Момичета и момчета от ФТА "Актавис" посрещнаха всяка двойка с питка и мед и китка здравец. Най-възрастното семейство Иван и Драга Михайлови по стар обичай предадоха питката с тайната на дългогодишния съвместен живот на най-младото семейство в Дупница Владимир и Адриана Лазови.

Кметът на Община Дупница инж. Методи Чимев поздрави семействата и им пожела да предадат своята мъдрост и разковниче за съжителство на своите деца и внуци.

"Защото от семейството по-ценно и скъпо няма. Вие сте хората, които сте пример за нас-младите, и вие сте тези, които трябва да помагате в насоките, за да празнува всяко семейство своята златна или диамантена сватба, както вие днес", обърна се към празнуващите инж.Чимев. 

Огромна торта бе подготвена за тържеството и бе разрязана от най-старото семейство и кметът. Музикална програма бе подготвена от танцьорите  от ФТА "Актавис", а след края на официалната част, всички се хванаха на огромно хоро, след което продължиха с празника на дансинга. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK