5 общини от Кюстендилско с балотаж днес

Снимка: Infomreja.bg

Изборният ден започна в спокойна обстановка

В 5 общини от Кюстендилска област се провежда балотаж днес. Това са Дупница, Бобов дол, Сапарева баня, Бобошево и Кочериново. Те не успяха да изберат кметове на първи тури миналата неделя.

Изборният ден започна в нормално и в спокойна обстановка, обявиха от ОДМВР.

От вчера до  9.00 ч днес са издадени 2 удостоверения на граждани, чиито документи са изгубени, повредени или с изтекъл срок на валидност, за да могат да упражнят правото си на глас.

Създадена е организация и служители от сектор „Български документи за самоличност“ – ОДМВР, и в РУ в областта ще работят днес до 19.30 часа.

Те ще издават  удостоверения (за изгубени/ откраднати/ повредени/ унищожени лични карти и документи с изтекъл срок), за да могат да  упражнят  избирателните си права на гражданите.

От ОДМВР - Кюстендил припомнят, че в изборното помещение не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите.

Забранява се използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване.

Служителите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответно решение на избирателната комисия.

Предприети са всички необходими мерки за охраната на обществения ред, пожарна безопасност и осигуряване на спокойно протичане на изборния ден.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK