5 неща, които всеки собственик на фирма трябва да направи преди края на годината

Идва краят на годината и всички се надяваме, че новата година ще бъде по-успешна и с повече бизнес възможностти.

Не е нужно обаче да стоим и да чакаме това да се случи, има какво да направим, така че да си помогнем и да създадем най-добри предпоставки това наистина да стане.

Ние от Счетоводна къща „Крестън Булмар - Кюстендил” ви предлагаме няколко съвета:

            1. Първото, което трябва да направите през последното тримесечие на годината, е да се обадите на счетоводителя си и да поискате прогнозни отчети за крайния финансов резултат от бизнеса ви. Така ще сте подготвени за възможните размери на дънците, които ще трябва да платите в началото на новата година. Ще имате възможност да реагирате своевременно, за да увеличите или намалите финансовия си резултат. Ще имате повече време да наберете средства за разплащането на дължимите средства към бюджета.

            2. Да обсъдите със счетоводителя си законовите промени, които ще влязат в сила от новата година и как те ще засегнат работата ви и сферата на икономиката, в която се развива фирмата ви.

            3. Да планирате. С идването на новата година всички сме настроени за промяна, склонни сме на авантюри, да експериментираме, да пробваме нови неща. Възползвайте се от това чувство на потребителя. Сега е моментът да помислите за нови маркетингови стратегии, да потърсите нови целеви групи от потребители, на които да предложите своите продукти или услуги. Сега е моментът да планирате рекламната си кампания, с която да стартирате в началото на годината.

            4. Да направите преоценка на персонала. Да обсъдите със счетоводителя си възможностите за поощравяне на хората, които са ви помогнали през годината за развитието на фирмата. Като в кризата е важно да обсъдите възможностите за повишаване на заплатите и бонусите, без допълнително плащане на осигуровки и данъци. Защото доволният служител неминуемо е предпоставка за успех в бизнеса.

            5. Ако счетоводителят ви е човек, на когото не може много да се разчита, имате съмнения относно компетентността и професионализма му и сте отнесли някой акт за данъчни нарушения през годината, сега е моментът да проучите пазара в тази насока, да поискате ценови оферти и новата година да стартирате с нов финансов и данъчен съветник. Добрият счетоводител може да ви помогне да развиете бизнеса си, лошият – може да ви вкара в затвора.

Ако тази стратегия не ви помогне за по-успешно начало на новата година, може би е време да смените счетоводителя си. Ние от Счетоводна къща Крестън Булмар – Кюстендил ООД ви предлагаме услугата Счетоводство 2.0 - за сигурността и растежа на всеки бизнес.

 

КОМЕНТАРИ

ivo09:28 - 10.12.2014
da super e
abv09:24 - 10.12.2014
Това е добро.
Ч. Стоянов19:15 - 08.12.2014
Благодаря ви.
Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK