5-годишната си любов Дурданка Паничкарова и Бойко Къдрев от Плетена вплетоха в красив брак

Снимки: Личен архив

За поредна неделя ритуалната зала и ресторантът в сатовчанското село Плетена врат и кипят от много щастливи сватбари, музика и стотици наздравици в чест на поредното младо семейство Дурданка и Бойко Къдриеви, което вплете 5-годишната си любов в красива и безконечна броеница. 

Цялото село и гости от региона поздравиха най-новото семейство на Плетена, като пожелаха на младите влюбени да се обичат безкрайно, да се уважават до последния си дъх и да се радват на красиви като тях самите наследници. 

Орисница и на тази сватба бе ритуалчикът Антоанета Бекташева, която също закле във вярност и любов младоженците. Кумовете Сайде и Джевдет Кочанли пък поеха тежката задача двете семейства да са завинаги роднини, да бъдат заедно в щастливи и трудни моменти и да наставляват и оказват духовна подкрепа на младото семейство.

Красивата Дурданка работи в шивашки цех, а младоженецът е един от младите фермери на Плетена. Заради многото гости и тази сватба в селото събра на две смени сватбарите в големия местен ресторант повече от 1000 роднини, близки и приятели на младоженците и техните родители.

Двете фамилии Паничкарови и Къдреви също се сродиха по волята на младото семейство и на техния голям ден бяха сред най-щастливите родители, които си дадоха обед да подкрепят и помагат на младите и с радост да отгледат внуците, с които ще ги дарят. 

Кметът на община Сатовча Арбен Мименов също поздрави новото семейство на Плетена и пожела на младоженците да продължат да се обичат и уважават както досега. 

Неуморими бяха двете певици и музикантите от оркестър "Орбел", а черешката на тортата бе 4-годишната и много талантлива Роси Гарова от Плетена, която заедно с прекрасните изпълнителки от оркестъра грабна микрофона и поздрави младото семейство и всички сватбари с известната и обичана в региона песен "Шарена гайда". 

 

Снимка: Infomreja.bg
4-годишната Росица Гарова се оказа, че знае безпогрешно репертоара на повечето изпълнителки и заедно с тях пя и на сватбата на прекрасните младоженци

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK