5 години условна присъда за италиански тираджия, задържан на Кулата

Снимка: МВР

Мъжът превозвал 16 500 кутии цигари без бандерол

Три години „лишаване от свобода“ с пет години изпитателен срок е наказанието, наложено на италианеца У.Г., обвинен от Районната прокуратура в Петрич за извършено от него престъпление – незаконно държане на акцизни стоки без бандерол.

На 21.08.2019 г. служителите от ГД „Митническо разузнаване и разследване“ на ГКПП Кулата, на база анализ на риска, отклонили камион, управляван от италианския гражданин Г., пътувал от Италия през Гърция и България до Румъния.

По документи камионът пътувал празен, без стока и в действителност превозвал само няколко празни товарни палета. Митническите служители се усъмнили в структурата на товарното помещение и при детайлен оглед открили, че подът е покрит с допълнителни плоскости, които образуват кухини с различна дълбочина. Вътре те открили стекове с цигари от марката Regina Red Оriginal, без акцизен бандерол. Общото количество на укритите цигари е 16 440 кутии или общо 328 800 къса цигари.

По случая е било образувано досъдебно производство, което приключи със споразумение между страните, което съдът е одобрил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za