49-годишният Иво налагал майка си с часове! Случвало се често, упреквал я за проваления си живот...

Снимка: Infomreja.bg

49-годишният Иво Иванов е задържан за жестокото убийство на майка си – 72-годишната Юла Стоянова.

Както ИНФОМРЕЖА съобщи, днес, минути преди 12.00 ч., близки на 72-годишна жена потърсили помощ в полицията, след като не могли продължително време да се свържат с нея.

Незабавно към адреса били насочени полицейски екипи и пожарникари, които намерили в жилището тялото на жената. При огледа са открити следи от насилие.

В хода на предприетите бързи издирвателни действия, за по-малко от час, е задържан 49-годишният й син, заподозрян за престъплението.

Съседи на жертвата разказаха, че Иво често пребивал майка си. Упреквал я за проваления си живот.

„Този човек беше пропаднал пияница. Обвиняваше леля Юла за всичко. Многократно сме подавали сигнали до полицията. Дори днес като не успяхме да се свържем с нея, ние се обадихме и потърсихме помощ.

Нямате представа за каква гледка става въпрос. Налагал я е с тояги и каквото му попадне, всичко беше в кръв. Те и момчетата от полицията и пожарната плакаха наравно с нас“, коментираха едни от най-близките приятелки на Юла, който живеят през една къща от нея.

Пред репортер на ИНФОМРЕЖА съседите на възрастната жена разказаха, че именно тази сутрин е трябвало да се гледа делото срещу Иво Иванов по Закона за защита от домашно насилие.

„Пребиваше множество пъти тази женица. А тя нямате представа какъв човек беше - кротка, смирена добра, помагаше на всеки. Тя си нямаше никого, само едно прекрасно внуче, което е студент в София. Сега като разбра какво е направил баща му пътува към Кюстендил“, обясняваха през сълзи на очи близки на убитата жена.

Те настояват да бъдат взети спешни мерки, тъй като тежката участ на Юла могат да имат още десетки жени..., които така и не успяват да получат защита от държавата. Къде заради бавните процедури, къде заради неуредеци в законите.

А Иво, той е открит днес по обяд на едно от кафенетата в близост до дома на майка му.

„Уби я, не можахме да я спасим. А той без да му мигне окото е отишъл да си допива в кварталното кафене“, ридаеха съседите на възрастната жена.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK