Пролетно настроение в почивните дни

Снимка: Infomreja.bg

Днес облачността ще продължи да се разкъсва и намалява и над по-голямата част от страната ще се установи слънчево време, най-късно в източните райони.

Ще духа слаб западен, в Източна България – до умерен северозападен вятър. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 5° и 10°.

Над планините облачността ще намалее до предимно слънчево време. Ще духа умерен, по високите и открити части – до силен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 2°, на 2000 метра – около минус 4°.

През нощта ще е предимно ясно. Ще духа слаб южен вятър. Минималните температури ще са между минус 2° и 3°. Утре ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Дневните температури ще се повишат още малко и максималните ще са между 10° и 15°.

В понеделник ще остане предимно слънчево. Ще духа слаб северозападен вятър. Минималните температури ще са около нулата, дневните - ще се повишават още и максималните ще са предимно между 10° и 15°. През нощта срещу вторник вятърът ще стихне, покрай Дунав и по Черноморието ще има мъгла или ниска слоеста облачност.

Във вторник от изток-североизток, за кратко, ще проникне малко по-студен въздух. Главно над северните райони и по Черноморието облачността ще се задържи значителна, без валежи.

В средата на седмицата вятърът отново ще се ориентира от запад-северозапад, в четвъртък и ще се усили. Ще има променлива облачност, по-често значителна в четвъртък, почти без валежи.

Преобладаващите минимални температури ще са между минус 1° и 4°, максималните - между 10° и 15°, в сряда с 1-2 градуса по-високи. /bTV/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK