12 души загинаха при стрелба в американски курортен град

Властите в американския щат Вирджиния съобщават, че 12 души са загинали, а четирима други са ранени при престрелката в сграда на градските власти в град Вирджиния бийч.

От полицията заявиха, че заподозреният е действал сам. По думите на властите той е стрелял „безразборно“.

На пресконференция началникът на полицията в града Джим Сървера заяви: „Знаем, че малко след 4 следобед заподозреният е влязъл в сграда номер 2. Той е бил дългогодишен служител и мигновено е открил стрелба“.

Сърверa обясни, че мъжът е носил оръжие 45-и калибър, а пълнителите, които е ползвал, са съдържали повече муниции от обичайното.

Самоличността на нападателя вече е установена. Той е бил убит при престрелка с полицията. Към момента няма информация за състоянието на пострадалите. Сред ранените има един полицай, но животът му е бил спасен от бронираната жилетка.

Престрелката в комплекса, в който има около 25 сгради, се е случила в петък следобед местно време.

Първоначалната информация беше за множество ранени при инцидента. Съобщаваше се също, че стрелецът е бил задържан.

Губернаторът на американския щат Вирджиния Ралф Нортъм пристигна в града. Той определи случилото се като ужасен ден: „Това е просто ужасен ден и мислите ни са с жертвите и техните семейства. Работим заедно със силите на реда и служителите в болниците, за да гарантираме, че сме се погрижили за всички.“

В Twitter певецът и продуцент Фарел Уилямс, който е родом от Вирджиния бийч, написа, че се моли за града, загиналите и близките им.

В района живее голяма българска общност. За БНР от българското посолство във Вашингтон заявиха, че за сега няма данни за пострадали български граждани. /Нова тв/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK