47 са новозаразените с COVID-19 в Кюстендилско

Снимка: Infomreja.bg

Най-голям е броят на хоспитализираните лица в кюстендилската болница - 69

Новозаразените лица с Ковид-19 в Кюстендилска област за изминалото денонощие са общо 47, информират от Областния кризисен щаб. В община Кюстендил заразените с инфекцията лица са 26, в Дупница – 12, по двама новозаразени има в общините Бобов дол, Сапарева баня, Рила и Кочериново, един е новият случай в Бобошево. Взетите и изпратени за изследване проби през вчерашния ден са 51, като резултатите от тях стават ясни до 48 часа.

В Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница към днешна дата са хоспитализирани 31 души. От тях 7 са в по-тежко състояние, а други 14 са на кислород. В рамките на деня предстои изписване на по-леките случаи.

37 продължават да бъдат и към днешна дата настанените за лечение пациенти в МБАЛ „Св. Иван Рилски 2003“ – град Дупница. Двама от тях са на интензивно лечение, повече от половината пациенти са в тежко състояние. Ежедневно се изписват излекувани и се приемат за лечение нови пациенти, съобщават от болницата.

Хоспитализираните лица към този час в Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в град Кюстендил са 69. Двама от тях са на интензивно лечение, останалите пациенти са в тежко и средно тежко състояние. В рамките на деня предстои изписване на по-леките случаи, съобщават от лечебното заведение.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK