47 души са под домашна карантина в община Разлог, 22-ма са в града

Снимка: Infomreja.bg, архив

МБАЛ-Разлог, работи на пълен капацитет

По данни на Регионалната здравна инспекция в Благоевград и граничните служби, към този момент на територията на община Разлог лицата, поставени под карантина, са общо 47, от които 22 са в града, 7 в село Баня, 9 в Горно Драглище, 6 в Добърско, 3 в Бачево и 1 в Годлево.

Целият полицейски състав на РУ- Разлог, и служители от отдел ЕЧЗ на Общинска админстрация са ангажирани, за да може да се извършват необходимите проверки дали тези хората спазват наложената им мярка. Проверките се извършват както през стационарен телефон, така и чрез проверка на място.

От Община Разлог информират още, общинската болница МБАЛ- Разлог, работи на пълен капацитет, като само за 19 дни са минали през микробиологичната лаборатория – 457 пациенти, през клиничната - 872, а през рентгеново отделение – 529 пациенти.

Останалите отделения, като акушеро-гинекологичното отделение, хирургично отделение, вътрешно отделение и неврологично отделение работят съобразно всички въведени противоепидемични мерки.

Кметът Красимир Герчев още веднъж изразява респект към здравните работници и целия медицински персонал на МБАЛ-Разлог, и призовава жителите на общината да бъдат отговорни и да спазват строгите мерки за успешно справяне с кризата.

Той благодари и на всички служители на Дирекция "Бюро по труда" в Разлог, които също са на „първа линия“.

Дирекция „Бюро по труда” работи при спазване на противоепидемични мерки и напомня, че лицата, които по уважителни причини не са могли да подадат съответните документи, ще могат да ги подадат в срок до 14 дни след отмяната на извънредното положение, без да бъдат санкционирани.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK