464 бакалаври и магистри от Факултета по педагогика получиха своите дипломи

Снимки: ЮЗУ

На тържествена церемония днес бяха връчени дипломите на абсолвентите от випуск 2015 на Факултета по педагогика към Югозападния университет "Неофит Рилски" - Благоевград. Тържеството започна с музикален поздрав от детска вокална формация „Мая“ към Обединен детски комплекс“ – Благоевград.

Деканът на Факултета по педагогика доц. д-р Траян Попкочев откри церемонията и поздрави абсолвентите от най-стария факултет на Югозападния университет „Неофит Рилски“. Той пожела на дипломантите здраве, обич, приятелство, успехи и изживяно щастие. 

„Няма друга професия, в която човек от първия до последния си трудов ден да работи с хора, които растат пред очите му физически и духовно, професия, която да дава усещането, че помагаш на живота да цъфти пред теб духовно и физически. Няма друга професия, която да среща с толкова очички изпълнени с уважение и признание както учителската“, каза доц. д-р Траян Попкочев. 

„Изграждайте високи цели за ценности, за знание, изграждайте вяра и силен кураж за постижение! Високите цели са по силите на учителите, които искат и могат да водят. Работете така, че учениците ви да се гордеят с успехите си и да не понасят безчестие, подлост и поражение! Вие имате професия на водачи, водете малките към света на възрастните!“, посъветва абсолвентите деканът на Факултета по педагогика доц. д-р Траян Попкочев. 

Поздрав към абсолвентите и гостите от името на ректорското ръководство поднесе зам.-ректорът на Югозападния университет „Неофит Рилски“ проф. д-р Антони Стоилов.

Приветствие от името на абсолвентите направи Атанаска Митрева, която се обърна към присъстващите с думите „Много университети по света и в България предлагат педагогическо образование, но аз съм удовлетворена от избора си да бъда възпитаник на Югозападен университет „Неофит Рилски“. Този избор ми даде възможност да се поуча от дългогодишния опит и знанията на преподавателите във Факултета по педагогика“.

На тържествената церемония се дипломираха 464 абсолвенти в ОКС „бакалавър“ и ОКС „магистър“ от специалностите "Педагогика", "Предучилищна педагогика и чужд език", "Предучилищна и начална училищна педагогика", "Начална училищна педагогика и чужд език", "Начална училищна педагогика"- за чуждестранни студенти, "Социална педагогика", "Специална педагогика", "Образователен мениджмънт", "Информационни технологии при обучението в начална училищна възраст", "Социална превенция и консултиране ", "Педагогика за надарени деца", "Педагогическо взаимодействие с деца с проблемно поведение", "Специална педагогика", "Предучилищна и начална училищна педагогика", "Предучилищна педагогика", "Начална училищна педагогика", "Интеркултурно образование", "Техника, технологии и предприемачество" и "Физическо възпитание и спорт". Своите дипломи получиха и 9 докторанти.

Дипломите на отличниците от випуск 2015 на Факултета по педагогика връчи председателят на Държавната агенция за закрила на детето Ева Жечева.

Първенец на випуска е Мария Маламова, завършваща специалност „Предучилищна и начална училищна педагогика“ с успех 5.73 от семестриалните и 6.00 от държавните изпити. Сред отличниците, които получиха плакет от ректора на Югозападен университет „Неофит Рилски“ доц. д-р Борислав Юруков за показаните високи резултати в процеса на своето обучение са и Атанаска Митрева, Елизабета Огнянова, Веселина Трифанован Николай Първанов и Георги Георгиев.

Плакетите на отличниците връчиха зам.-ректорите на Югозападния университет „Неофит Рилски“ проф. д-р Антони Стоилов и доц. д-р Георги Апостолов. 

Председателят на Държавната агенция за закрила на детето Ева Жечева връчи почетен плакет и грамота на Югозападния университет „Неофит Рилски“ за принос в педагогическата наука и развитието на социалната отговорност за българските деца. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK