4634 са преминалите през Триажния кабинет в Дупница

Снимка: Infomreja.bg

Той се финансира изцяло от Община Дупница и извършва безплатни тестове за Ковид 19

4634 жители на община Дупница и съседните общини са преминали от 6 ноември миналата година до днешна дата през Триажният кабинет в града. Специфичното звено продължава да работи и да обслужва напълно безплатно жителите на града, селата, както и тези от община Бобов дол.

Триажният кабинет в Дупница отвори втори в страната и е един от малкото въобще в България, който се финансира изцяло от Община Дупница и извършва безплатни тестове за Ковид 19.

"Следим постоянно ситуацията в страната и по-специално в нашия регион. Ползата от него е видима и ясна за всички, най-вече за работещите в болничните заведения на града. Продължава да функционира и да изпълнява предназначението си, като ще работи докато е нужно, защото здравето и живота на хората е най-важното. За съжаление статистиката не е приятна.

През целия месец февруари общо изследвани са 564 жители, от които 99 са положителните проби на Ковид. А само от началото на месец март, т.е. за 11 дни имаме вече 441 преминали, от които 93 са положителните проби", каза зам.-кметът на Дупница Крум Милев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK