450 лв. глоба за Терминатора, пребил свой съселянин

снимка: Община Гоце Делчев, архив

Районен съд – Гоце Делчев наложи глоба от 450 лв. на Джемал Бабечки от с. Рибново, известен с прозвището Терминатора, за побой над съселянина му Джафер Бекташев.

Преди няколко дни Бабечки и приятелят му Ряп Сердарев взели от Джафер Бекташев няколко бали сено с уговорката да му го платят до дни. Когато дошъл денят да му дадат парите, двамата изкарали насила Бекташев от популярното в Рибново заведение „Бамзето“ и го пребили, като го предупредили да не чака да му плащат сеното.

На побоя станали очевидци две жени от гърменското село, които дадоха показания в съда срещу Бабечки и Сердарев. Те подали жалба в полицейското управление, тъй като били заплашени от двамата мъже, че ако сигнализират за случая, ще пребият и тях.

Заедно с двете жени, свидетел на жестокия побой станало и 5-годишно момиченце, което си глътнало езика от страх. „Внучката ми е стресирана след случая, не може да спи, непрекъснато плаче и се страхува да остане сама“, оплака се бабата Сабрие Кичукова. Тя заяви пред съда и пред полицаите, че се страхува за живота си, както и за живота на близките си.

Представители на семейството изразиха недоволство, че жалбата им не е взета под внимание, а в съда са използвани само за свидетели.

Случаят е описан и в лична жалба, изпратена до вътрешния министър Цветан Цветанов, в която се настоява за предприемане на спешни действия срещу престъпната групировка в Гърмен, начело с нейния тартор Джемал Бабечки.

Терминатора е стар познайник на полицията. Зад гърба си има десетина побоя, в селото често е забелязван да се разхожда с оръжие. Преди месеци   дори застрелял телето на местен животновъд по време на паша.

„Повече няма да мълчим, живеем под непрекъснат страх и заплахи, които ни създават редица междуличностни и семейни проблеми“, коментираха пред ИНФОМРЕЖА местни жители.
 

КОМЕНТАРИ

zoro10:05 - 08.02.2012
За кой поредбен пьт полицаите Кунев и Разманов които са верни палета на доносника Башев прикриват главорезите от Рибново МВР какво чакате да стане като в Катуница
от рибново19:37 - 07.02.2012
докато не махнат това некадърно леке полицая- харедин Кунев в рибново ще властва беззаконието. незнам това МВР в гоце делчев сляпо ли е
Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK