74 години от гибелта на Никола Парапунов отбелязаха социалистите от Благоевград

Снимки: БСП-Благоевград

Днес БСП-Благоевград по утвърдена традиция отбеляза 74 години от трагичната смърт на Никола Костадинов Парапунов- легенда и деец на Българската комунистическа партия.

Младежкият лидер на социалистите в Благоевград – Ваня Маникатева, изнесе слово за живота и смъртта на Парапунов, който загива едва на 34 години.

„Споменът за Парапунов и идването на това място днес тук е нужно не заради мъртвите, а заради нас живите, заради новите поколения. Той и другите герои антифашисти отдавна са престанали да бъдат обикновени човеци. Те са се превърнали в морален критерии и в нравствена мяра. Ние не се срамуваме от тях, от тези хора, които дадоха най-ценното, което притежаваха- живота си. Те загинаха за по- доброто бъдеще на България. Трябва да се срамуват тези, които го сториха, тези, които събориха и обругаха паметниците и преименуваха улиците, заради това, че не успяха да оставят друга следа, за доброто на България.”

Начело с Общинския председател на БСП-Благоевград, Любен Милев, събралите се социалистите положиха цветя пред паметната плоча на безсмъртния Парапунов. В знак на признателност и почит певецът Иван Гоцев изпълни народната песен за Никола Парапунов.  

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK