44 работни места се разкриват в Кюстендил по програма „От социални помощи към осигуряване на заетост”

снимка: infomreja.bg, архив

Бройките ще бъдат разпределени  към Общинско предприятие „Чистота”,като заетите лица ще работят по шест часа. Те ще извършват строителни, ремонтни, почистващи дейности в централната градска част, административната сграда на община Кюстендил, лесопарк „Хисарлъка” и зоологическата градина, общинските гаражи, ромския квартал „Изток” и Общинско предприятие „Спортни имоти”.

„Основната цел на проекта е подобряване на екологичното състояние и жизнена среда на територията на община Кюстендил. Проектът има силно изразен социален ефект, защото неговата реализация ще доведе до ангажиране на голям брой безработни лица”, заяви Цветанка Христова, секретар на община Кюстендил на заседанието на Постоянната комисия по заетост. Тя каза още, че общината може да осигури по проекта 85 958 лева, а общата стойност на проекта е 155 858 лева.

14 проекта бяха одобрени за реализация по Националната програма „От социални помощи към осигуряване на заетост”, през 2012 година. Проектите са за 84 работни места и са на обща стойност 211 098 лева, като в тях са включени 62 лица. Проектите са разработени в три направления – комунално-битови дейности, дейности с траен характер и дейности с часови измерител. Определената сума за област Кюстендил по тази програма е 179 486 лева, разликата ще бъде покрита от средствата, отпуснати по програмата за област Благоевград.

Със свои проекти участват осем общини от област Кюстендил, с изключение на община Рила, Проекти освен 8-те общини са кандидатствали и Регионалния исторически музей- Кюстендил, Сдружение „Амала-приятели”, читалище ”Спартак 2006”- Дупница, Дом за медико- социални грижи и Дом за възрастни хора с физически увреждания в Кюстендил.Със свои проекти участват и социалните домове за възрастни хора с физически увреждания и за медико-социални грижи за деца.
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK