44-годишният Георги Костов пое Областната полицейска дирекция в Благоевград

Георги Костов и Цветан Цветанов, снимки: infomreja.bg

44-годишният Георги Костов от СДВР поема Областната дирекция на полицията в Благоевград. Той бе представен преди минути лично от вътрешния министър Цветан Цветанов. Заповедта му е подписана за една година, но срокът може да бъде и удължен, обясни Цветанов. 

До 10 дни новият директор ще трябва да се запознае със ситуацията в полицейската дирекция и да подбере екипа, с който ще работи. Министър Цветанов не даде катеторичен отговор дали в екипа на новия директор ще остане досегашният полицейски щеф Бойко Дункин.

Георги Костов идва от криминалния сектор в СДВР. През 2004 г. той бе номиниран за приза "Комисар на годината". Самият Костов се определи като диалогичен и открит човек. Завършил е Техническия университет в София.

"За мен е голяма чест, но и голяма отговорност да поема полицейската дирекция в Благоевград. Първо ще се запозная със спецификата на региона, но със сигурност ще има реформи в работата на криминална полиция. Важно е качествено да се промени нивото на извършваните процесуално-следствени действия, за да може престъпниците да получават своите присъди", коментира новият директор на Областната полицейска дирекция в Благоевград.

Вътрешният министър Цветан Цветанов бе категоричен, че изборът на новия полицейски директор е направен на база професионални качества, а не на политически пристрастия. Той не отговори на въпроса дали определя назначението на предишния директор Йордан Кочев като кадрова грешка. "Господин Кочев сам пожела да се пенсионира. Затова не мога да коментирам това негово решение", заяви Цветанов.

Йордан Кочев подаде рапорт за пенсиониране от системата на МВР в средата на юли. За краткото време, през което управляваше полицейската дирекция, той успя да пенсионира около стотина полицаи и да накаже още толкова. Той бе назначен след препоръка от лидера на ГЕРБ в Пиринско Костадин Хаджигаев. Кочев ще остане в историята с репликата "Е..ло си е фестивало", за която депутатът Яне Янев попита официално вътрешния министър дали е нормално директор да се изразява така. По негово управление в дирекцията бяха разкрити финансови злоупотреби на домакина на дирекцията Любен Коцев, както и на дознателя Димитър Манчев.


 

КОМЕНТАРИ

Ifks08:31 - 14.09.2011
Това е спасението г-н Цветанов ,външни шефове и във всяко РУП в областта за да се премахне умишленото прикриване на престъпници от средите на управляващи , бизнесаи дори вътре в полицейските управления . Това е начиназа премахване на чадържииството над прелигированите и плащачите пред които вашите служители пълят и роболепничат . Външни шефове във всички полицейски управлуния в област Благоевград за да има качество във вашата работа . Успех!!!
Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK