44 фенове за закопчани по време на дербито

Снимка: Infomreja.bg

Ръководството на Столичната дирекция на МВР предприе всички необходими мерки за охраната на реда и безопасността в столицата преди, по време и след края на футболната среща между отборите на ПФК „ЦСКА - София” и ПФК „Левски“, проведена днес на Национален стадион „Васил Левски”. Подробности за извършените действия дадоха директорът на СДВР ст.комисар Георги Хаджиев и заместникът му ст.комисар д-р Антон Златанов.

Преди, по време и след дербито са задържани общо 44 души за нарушаване на обществения ред, носене на забранени предмети, пиротехника и наркотични вещества. Преди старта на футболната среща задържаните са 38, от които 13 не са допуснати в района на стадиона заради носене на забранени предмети, 6-ма са били без документи за самоличност, а от други трима са иззети наркотични вещества. След края на мача са задържани 6 души, които по време на дербито са хвърляли предмети по пистата и терена. На посетител, на когото му е прилошало, е оказана помощ и е откаран в болница.

В резултат на предприетите действия, към 11.30 часа столичните полицаи предотвратиха разрастването на конфликт между две групи от 9 –ма фенове на двата отбора, които са отведени в полицейските управления. Към 12.30 часа, по време на полицейски действия за овладяване на възникнал скандал между две големи групи от привърженици на единия от отборите, бяха леко ранени двама униформени от хвърлени по тях предмети.

По предварително съгласуване, ангажимент за охраната на реда на територията на стадиона бе поет от частна охранителна фирма, но столичните полицаи бяха в готовност да се намесят при възникнала необходимост. Съгласно предварителния план, на място бяха забавени привържениците на победилия отбор до оттеглянето на противниковите фенове.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK