Двама от пострадалите при ПТП-то при Лесово ще бъдат транспортирани с хеликоптер до София

Снимка: МЗ

Това съобщи министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов

„До час на летище Безмер ще кацне военен самолет „Спартан“, с който ще бъдат транспортирани две жени, пострадали в тежката катастрофа на пътя Елхово -  Лесово. По време на полета за пациентите ще се грижи екип на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“. В момента двете жени са хоспитализирани в реанимацията на МБАЛ Ямбол“. Това съобщи министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов пред медии в Ямбол. 

Сигналът за катастрофата е подаден в 5:48 ч. от 112 към районната координационна централа. Към мястото на произшествието тръгват общо 8 екипа на спешна медицинска помощ. Веднага са изпратени 2 екипа от ФСМП Елхово. Едновременно с тях се отзовават още 4 екипа – 3 от ЦСМП Ямбол и 1 от ФСМП Тенево. След тях тръгват 1 екип от ФСМП Болярово и 1 от филиала на ЦСМП-Хасково в Тополовград.

На място са загинали трима мъже (на 59 г., 53 г. и 70 г.). В МБАЛ „Св. Пантелеймон“ са транспортирани 16 души, от които 11 (9 жени и 2 мъже) са хоспитализирани в лечебното заведение. От тях 3-ма са настанени в отделението по хирургия, 5-ма в ортопедия, а 3-ма са приети в отделение по анестезиология и интензивно лечение. При необходимост, има осигурена от Регионалния център по трансфузионна хематология в Стара Загора кръв, посочи още здравният министър.

Министерството на здравеопазването изказва съболезнования на близките на загиналите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK