110 години Областна дирекция „Инспекция по труда“ – Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

По повод 110-годишнината от създаването на Областна дирекция „Инспекция по труда“ – Кюстендил ще бъдат проведени Дни на отворени врати.

В сградите на общините Дупница и Сапарева баня на 3-ти ноември от 10. 00 часа ще започнат изнесените приемни на трудовата инспекция. Това съобщи за ИНФОМРЕЖА директорът Валентин Златински.

„Инициативата е за граждани и фирми, като идеята е всеки, който желае да има възможност да бъде консултиран. Освен това ще се приемат сигнали и жалби“, уточни Златински.

За деветте месеца от началото на годината Инспекцията по труда е направила 963 проверки на територията на областта. От тях 662 са извън територията на Община Кюстендил и 331 са на територията на кюстендилска община.

Проверени са общо 702 предприятия. Установените нарушения са 2910, по-голяма част са по здравословни и безопасни условия на труд, останалите са по трудовоправни отношения. 16 са установените лица без трудови договори, които са открити основно в сферата на ресторантьорството и хотелиерството, шивашката примишленост и строителството.

134 акта са съставени за установяване на административни нарушения, издадени са 130 наказателни постановления. Над 1500 са регистрираните еднодневни трудови договори в Дирекцията от началото на годината.

Проверени са 45 земеделски стопани. „Изключително много се следи за легализирането на трудовите правоотношения между работодател и наети на работа непълнолетни лица. 41 са резрешителните за работа в тази насока за деветте месеца от началото на годината.“, каза Валентин Златински.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK