Крадат телефоните ни на морето, вече има задържани

Снимка: МВР

В резултат на множество оперативно-издирвателни действия, обход на различни маршрути и прегледани голям обем видеозаписи са арестувани двама братя от Сливен, на 20 и 22 години, и 19-годишен от пловдивското село Бенковски.

Задържани са на 11 юли, около 4 часа, при съвместни действия на служители от РУ – Несебър и от отдел „Криминална полиция“ при ГД „Национална полиция“ в района на крайбрежната алея на Слънчев бряг.

В хода на проведеното разследване е изяснено, че тримата са автори на няколко идентични грабежа на територията на курортния комплекс. В малките часове на 2 юли те отнели мобилен телефон от 23-годишен английски турист, няколко дни по-късно, на 7 юли, откраднали мобилното устройство на 28-годишна молдовска летовничка, след като й нанесли удари. Два грабежа тримата извършили и на следващия ден, 8 юли – около 3 часа, нападнали 18-годишен англичанин, отседнал в курорта, от когото със сила откраднали мобилен телефон, лични документи и 30 лева; техни жертви станали и 15-годишен германски турист и неговият деветгодишен приятел, от момчетата със сила били отнети два мобилни телефона, лични документи, 30 лева и 5 евро.

Задържаните направили пълни самопризнания за криминалните посегателства и къде съхраняват откраднатите чужди вещи. При претърсване на квартира в комплекс в Слънчев бряг, ползвана от двамата братя, са намерени и иззети осем мобилни телефона, част от тях предмет на посегателствата, както и около 10 грама бяло прахообразно вещество /амфетамин/, към 200 грама суха зелена тревна маса /канабис/, електронна портативна везна и множество полиетиленови пликчета.

По случаите са проведените редица процесуално-следствени действия, сред които разпити на свидетели, разпознавания и други. Събраните материали са докладвани в Районна прокуратура - Несебър. Тримата задържани са привлечени в качеството на обвиняеми, наложени са им мерки за неотклонение до 72 часа. Предстои да бъде внесено искане за постоянното им задържане.

Работата на служители от РУ – Несебър по случаите продължава.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK