Седем месеца затвор за кюстендилец, хванат за втори път пиян зад волана

Снимка: Infomreja.bg

49-годишният мъж сключи споразумение с прокуратурата

Районен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Николай Николов, определи наказание от общо 7 месеца „лишаване от свобода“, за 49-годишния кюстендилец Иван К., обвиняем за управление на МПС след употреба на алкохол. Съдът одобри споразумението подписано от прокуратурата и защитата на подсъдимия, като приведе в изпълнение и предходно условно наказание.

Иван К. се призна за виновен за това, че на 10.03.2020 г., на ул. „Петър Берон“ в Кюстендил е управлявал МПС с концентрация на алкохол в кръвта си над 0, 5 промила, а именно с 1, 08 промила. Той е осъждан за управление на МПС с концентрация на алкохол в кръвта над 1, 2 на хиляда и това е повторно негово нарушение на закона. За това престъпление, обвиняемият ще изтърпи наказания: „лишаване от свобода“ за срок от 4 месеца, при първоначален режим на изтърпяване- „общ“ и „лишаване от право да управлява МПС за срок от 14 месеца. Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

Съдът констатира, че деянието, за което бе постигнато и одобрено споразумение, е извършено в 3- годишния изпитателен срок на условно наказание, наложено със споразумение от 23.10.2028 г. Съдът привежда в изпълнение наказанието „лишаване от свобода“ за срок от 3 месеца, с първоначален режим на изтърпяване – „общ“. Определението подлежи на жалба и протест пред Окръжен съд – Кюстендил в 15- дневен срок, считано от днес.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK