Младежи организираха шествие срещу омразата в центъра на Пловдив

Източник: БГНЕС

Те показаха подкрепата си към нападнатите на 27 септември тийнейджъри

Напрежение в центъра на Пловдив. Там трябваше да се проведе мирно шествие срещу хомофобията. В Цар Симеоновата градина, обаче се събраха и представители на футболните агитки. На мястото има и много полиция.

Група младежи организираха днес шествие срещу омразата в центъра на града. Чрез инициативата те показаха подкрепата си към нападнатите на 27 септември в Цар Симеоновата градина тийнейджъри. Тогава група младежи, наричащи себе си бултраси, тормозиха и замеряха с яйца и брашно свои връсници в с мотивите, че прочистват парка от хора с различна сексуална ориентация.

Участниците се събраха пред сградата на общината и направиха шествие до Цар Симеоновата градина. 

На място имаше засилено полицейско присъствие. Организаторите коментират, че след като са сформирали събитието, са получили подкрепата и на неправителствени организации, които се занимават с опазването на човешките права и борбата с дискриминацията. 

Групата на протеста е пресрещната днес от контрапротестиращи, които издигнаха плакат „Не на прайда в България”. Кордон от полицаи стоеше между двете тълпи. Стигна се до словесни нападки. /nova.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK