Щастлив ден за НПГ! Спечелиха 155 000 евро по програма "Еразъм +"

Снимки: НПГ

Изключително щастлив и ползотворен ден се оказа 25 април за НПГ „Димитър Талев“ в Гоце Делчев.  

Днес те получиха новината, че са спечелили за пореден път проект по програма „Еразъм +“ – „Образователна мобилност за европейски стандарти в икономиката и туризма“.

Стойността на спечеления проект от НПГ е 155 000 евро.

В проекта ще участват ученици от специалности "Организация на туризма и свободното време", "Малък и среден бизнес" и "Оперативно счетоводство".

От 2018 до 2020 година по проекта се проведат 4 мобилности и учениците ще преминат 2 - седмичен стаж във фирми в град Римини, Италия.

Също днес по инициатива на посланиците на ЕП в НПГ „ Димитър Талев“ в се проведе среща с кмета на община Гоце Делчев Владимир Москов и заместник-кмета Саид Иброш.

На срещата гимазистите разказаха за своите инициативи, свързани с популяризиране на дейността на Европарламента, и въпросите, произтичащи от Българското членство.

Кметът Владимир Москов сподели пред тях, че буквално преди часове се е завърнал от Брюксел във връзка с участието си в работата на Общото събрание на общините от ЕС и отговори на всички въпроси на учениците.

Москов бе категоричен, че Община Гоце Делчев е отворена за въпроси и инициативи, свързани с подобряване стандарта на живот на жителите на града и селата.

Третата добра новина за днешния щастлив за НПГ ден е, че певицата Стела Мангалова и пианиста Веселин Маджиров, ученици в престижното гоцеделчевско училище, са призьори в регионалния конкурс "Пусть всегда будет солнце".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK