Мая Шишкова: Община Кюстендил не е привлекателна по никакъв начин за хора от други населени места

Снимка: Infomreja.bg

Трябва да се предприемат ясни и конкретни мерки за привличане на инвеститори на територията на община Кюстендил. Това заяви Мая Шишкова - Общински съветнив от БСП и Коалиция "За промяна" на нарочна пресконференция, организирана от председателя на ОбС на БСП-Кюстендил Росен Раденков на тема ,,Годишният доклад за наблюдение и изпълнение на Общинския план за развитие на Община Кюстендил за периода 2014-2020".

"Многократно сме казвали, че това, което трябва да се направи е незабавно облекчаване на всички административни услуги и условия във връзка с бързината по предоставяне на разрешителни, одобряване на проекти, административни услуги, свързани с всеки един, който е решил да инвестира в Кюстендил. Икономиката създава работни места, работните места създават спокойствие на семействата, а семействата раждат деца", каза Шишкова. 

Тя алармира относно ситуацията по прекрасния обект за туризъм - Римската стена в "Хисарлъка", която започва все по-трудно да се поддържа и общината все още не е придобила правото да ползва съответната сграда, поради което няма ангажимент да извършва поддържащите дейности - ремонт и поддръжка на сградния фонд и съответно този паметник на културата, който е най-сериозната атракция. 

"Това, което ние препоръчваме е администрацията незабавно да предприеме мерки по забързване на процедурата по отношение на обектите, които биха привлекли туристи. Обекти, които биха привлекли инвеститори. Когато се заяви един проект да се направи и всичко необходимо този инвеститор реално да започне инвестицията в Кюстендил", уточни Шишкова.

По думите й община Кюстендил не е привлекателна по никакъв начин за хора от други населени места, които да дойдат да живеят тук. Основната тенденция е напускането на града. 

"Община Кюстендил трябва да създава условия за развиване на бизнес. Трябва да се направи Индустриална зона, трябва да се направят парцели, които да се предоставят за различни видове функции, които да се развиват", допълни Шишкова.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK