Детски панаир в Благоевград отваря работилници по стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки, плъсти...

Детски панаир отново ще приема децата на Благоевград. В рамките на два дни /25 и 26 май/ малчуганите ще имат възможност да творят. Тази година се предвиждат над 40 културно-образователни инициативи. 

Работилниците ще бъдат разположени на площад „Македония“ и в Регионалния исторически музей от 10.00 до 18.00 часа.

Освен традиционните вече работилници по стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки, плъсти и грънчарство, тази година в програмата ще бъдат включени и няколко нови – традиционна техника тъкане, както и любопитните ателиета по цианотайп или фотограма и ателие по роботика (които ще се проведат само в неделя).

Специално за града е разработена и работилница, в която децата ще могат да направят свой магнит с кон – символа на града.

Представители на строителна фирма пък ще запознаят децата с основните видове техника със специално разработено ателие. Ще бъде показана и истинска пожарна кола, на която малчуганите ще могат да се качат и да усетят вълнението, като влязат в ролята на истински пожарникари.

Организаторите - Община Благоевград и столична фондация, са приготвили и атрактивна програма за сцената - музикални и театрални спектакли, танци и игри за най-малките.

Събитието е първият културен градски фестивал за деца и се е превърнал в едно от най-очакваните събития за детска аудитория. Основната му цел е децата да бъдат въведени в света на изкуството и културата, като се организират творчески ателиета по изкуство, както на открито, така и в културни институции (музеи и галерии).

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK