Посланикът на Кралство Дания се срещна с областния управител на Благоевград

Снимка: Областна управа

Областният управител и заместник областният управител на Благоевградска област Бисер Михайлов и Иван Стоянов се срещнаха с посланика на Кралство Дания Н. Пр. г-н Сьорен Якобсен.

По време на срещата в Областната администрация в Благоевград бяха обсъдени възможностите за инвестиции от датска страна на територията на региона, като областният управител отбеляза, че вече има датска компания, която развива успешно своя бизнес в Благоевград, пивоварната „Карлсберг“.

Посланикът акцентира на факта, че все повече датски компании са инвестирали в различни сфери на родната икономика и този брой продължава да расте, обсъдиха се и възможности за установяване на по-тесни връзки между област Благоевград и Дания.

От своя страна областният управител посочи възможностите за развитие на региона, като отбеляза важното стратегическо място на областта, през чиято територия преминава международен коридор, изграждането на автомагистрала „Струма“, която е част от Трансевропейската транспортна мрежа, свързваща Централна Европа с тази част на континента и която несъмнено допринася за по-динамичното развитие на района, тъй като има важно социално-икономическо значение.

Посланикът на Кралство Дания бе запознат и с възможностите за развитие на културния, историческия, винения, планинския и спа туризма в региона, които ще допринесат за развитието и разгръщането на просперитета и на по-малките населени места.

Бисер Михайлов запозна Н. Пр. г-н Сьорен Якобсен  и с възможността на Благоевград, като университетски град за създаване и развитие на съвместни програми за обучение на студенти.  

Н. Пр. г-н Якобсен изрази изключителната си удовлетвореност, че има възможност да се запознае с възможностите на  региона, който е известен с богатото си културно и историческо наследство.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK