400 служители на МВР ще се грижат за сигурността по време на изборите в Кюстендилска област

Снимка: Infomreja.bg, архив

400 служители на МВР ще се грижат за сигурността по време на изборите на 6 ноември и опазването на обществения ред в Кюстендилска област. Служители на полицията, ГДГП, РД ПБЗН, дирекция „Жандармерия“ ще обезпечават охраната на изборните книжа, изборните секции и обществения ред в Кюстендилска област за нормалното протичане на изборите за президент и вицепрезидент на Република България и за национален референдум на 6 ноември 2016 г.

Гражданите, чиито документи са изгубени, повредени или с изтекъл срок на валидност могат да получат Удостоверение от сектор „Български документи за самоличност“ - ОДМВР, за да могат да гласуват.

За целта те трябва да подадат искане в  ОДМВР - Кюстендил, или в РУ в областта за дните до 5 ноември 2016 г. от  08.30 ч. до 17.30 ч. и на 6 ноември  2016 г. от 08.00 ч. до 19.00 ч.

Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване правото на глас в изборния ден, се издават само след подаване на заявление за издаване на лична карта и след цифрово заснемане на лицето на заявителя.

В случай на подадено и регистрирано по постоянен адрес заявление за издаване на лична карта, удостоверение може да се издаде във всяко РУ и ОДМВР независимо от обявения постоянен и настоящ адрес.

Документ за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK