400 полицаи охраняват евроизборите в Кюстендилско

Снимка: Infomreja.bg

В ОДМВР – Кюстендил, е създадена организация за обезпечаване на обществения ред, сигурността на гражданите, охраната на изборните книжа, транспортирането им и охраната на избирателните секции за безпроблемното протичане на изборите за Европейски парламент.

В Кюстендилска област ще бъдат ангажирани с охранителна задача около 400 служители на МВР /в това число са служители на ОДМВР, РДПБЗН, РДГП – Кюстендил, и служители на дирекция „Жандармерия“/.

Служители на РДПБЗН – Кюстендил,  извършват проверки на секционните избирателни помещения и провеждат инструктаж на членовете на секционните избирателни комисии за гарантиране на пожарната безопасност в изборния ден. 

Служителите на сектор „Български документи за самоличност“ в ОДМВР – Кюстендил, и служителите в РУ в Кюстендилска област, ще работят на 26 май 2019 г. от 08.30 до 19.30 часа.

В седмицата преди датата, когато ще се проведат изборите за членове на Европейския парламент от Република България Дирекция „Български документи за самоличност“ е създала необходимата организация българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи (лична карта или личен /зелен/ паспорт) защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да имат възможност да упражнят правото си на глас.

За да бъде издадено удостоверение е необходимо:

- Гражданите лично да подадат искане в  ОДМВР или в съответното РУ за дните от 21 май 2019 г. до 25 май 2019 г. от 08.30 ч. до 17.00 ч. и на 26 май 2019 г. от 08.30 ч. до 19.00 ч.;

- Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване на правото на глас в изборите за членове на Европейския парламент от Република България, се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта;

- В случай на подадено и регистрирано по постоянен адрес заявление за издаване на лична карта, удостоверение може да се издаде във всяко РУ, СДВР и ОДМВР независимо от обявения постоянен и настоящ адрес.

Удостоверения за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK