400 ловци от ЛРС „Сокол” - Гоце Делчев закриха сезона с пищна вечеринка (снимки)

Още с първите акорди след химна на ЛРС "Сокол" Стойко Кирев поведе хорото на ловната вечеринка, снимки: infomreja.bg

Най-изкусният игрохорец Стойко Кирев стана собственик на голямата печалба от разиграната томбола на ловната вечеринка на ЛРС "Сокол" - Гоце Делчев в петък вечерта. Младият мъж се обзаведе с ловна пушка ИЖ срещу закупения от него за 2 лева билет.

Късметлийският билет на шефката на Радио VE 99 Нели Войнова й донесе телевизор, а директорът на ДГС - Гоце Делчев Марков Запрев си тръгна с прахосмукачка.

Нели Йорданова пък спечели голяма и хубава туристическа раница. На томболата на ловната вечеринка на ЛРС ”Сокол” - Гоце Делчев тази година бяха разиграни още конвектор, микровълнова фурна, сешоар, маша, кафемашина, скара и други.

Дузина диви прасета, муфлон, огромен сом, елен лопатар, спечелени на ловния търг след ожесточените наддавания, станаха собственост на участници, които дариха голяма част от тях на детски заведения, домове за хора с увреждания и социални кухни в Гоце Делчев, Хаджидимово и Гърмен.

Голямата атракция на вечерта бе и мечката кукер, която със своя стопанин обиколи ресторанта и послушно полегна пред всеки желаещ да се снима с нея.

По традиция с пищно тържество ръководството на ЛРС „Сокол” в Гоце Делчев заедно с над 400 ловци, риболовци и много гости от Неврокопско, Благоевград и представители на гръцкото ловно сдружение „Артемис” закри в петък сезона за едър и пернат дивеч в ресторант "Орбел".

Откриването на ловния купон стартира традиционно с химна на ЛРС „Сокол” и много знамена, които през цялата вечер се вееха и на дългите хора, продължили до полунощ.

Председателя на сдружението Валери Сарандев пожела на ловците и риболовците здраве и нови ловни подвизи и успехи през следващите ловни сезони.

И тази година организаторите се бяха постарали нищо да не липсва на празничните трапези, както и за настроението и приятните емоции на всички присъстващи. Няколко изпълнители и оркестри се погрижиха настроението на всички да е "на шест". Боряна Карпузова, Георги Жбантов, Ирина Паскалева и оркестър „Щуро маке" с изпълненията си вдигнаха на дансинга огромната бойна ловна дружина, към която се присъединиха и горски служители и стражари от трите стопанства Гърмен, Сатовча и Гоце Делчев.

Най-оспорваната емоционална битка на вечерта се разрази по време на търга за разпродажбата на дивеча. Водещата адвокат Лилия Герова на прибежки от едната в другата зала на ресторанта едва смогваше да регистрира наддаванията. Така първият и най-голям глиган, който тръгна от първоначална цена 80 лева, след наддаванията достигна 180 лева и бе спечелен от гръцката група ловджии, която го дари на децата от Дом "Иван Кюлев" в Гоце Делчев.

Валери Бекяров от хаджидимовското село Теплен стана собственик на диво прасе № 2, за което брои 90 лева при първоначална цена 40 лева. Ловната дружинка от село Осиково наддаваше и закупи диво прасе за 80 лева, което дари на Дома за хора с увреждания в село Марчево. Срещу 60 лева ловната дружинка във Вълкосел придоби малко диво прасе сукалче.

Много оспорвана бе битката за муфлон, чиято първоначална цена водещата Лилия Герова обяви за 70 лева с 10 лева стъпка при наддаванията. В надпреварата пръв се включи дърводобивният бос Веселин Камбуров, а негови опоненти до последно останаха ловджиите от дружинката в Осиково. В крайна сметка цената на муфлона набъбна до 320 лева и бе закупен и дарен на Дома за деца и юноши в Гоце Делчев от Веселин Камбуров.

Още по-люта бе битката за отстрелян елен лопатар, чиято първоначална цена бе 100 лева. Дружинката от Осиково, Веселин Камбуров и Георги Геров от Гоце Делчев се включиха в яростното наддаване. Цената на елена лопатар стигна също до 320 лева и в крайна сметка животното стана собственост на Георги Геров, който се бори за него най-ожесточено.

Закупеното от търга диво прасе от ловната група в Абланица за 70 лева също бе дарено на детския дом в Гоце Делчев. Второто си откупено от търга за 100 лева ловната дружинка от Осиково подари на колегите си от Горно Дряново заради слабия им ловджийски сезон, а дивото прасе, отстреляно от ловците от Копривлен, отиде в Социалния патронаж в Хаджидимово.

Ръководството на ЛРС „Сокол” пък откупи за 250 лева огромния сом и го дари на кухнята, която изхранва социално слаби жители от Гоце Делчев и общината.

"Тази вечер ловджиите от ЛРС "Сокол" освен точните си мерници, смелост и твърдост при отстрелването на дивеч, показаха и своето благородство с направените дарения", заяви водещата Лилия Герова, която също е дългогодишен ловец и единствена дама в своята ловна група.

Изявени жени ловджийки в ЛРС "Сокол" са още прокурор Нели Вълчева и адвокат Катя Воденичарова, която тази година закри достойно първия ловен сезон с отстреляно от нея над 120-килограмово диво прасе.

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

Ръководството на ЛРС "Сокол" - Гоце Делчев
След като плати сумата от 320 лева за спечеления на търга елен, Георги Геров побърза да си го прибере
Голямата награда ловна пушка ИЖ отиде при младия ловец Стойко Киров
Директорът на ДГС-Гоце Делчев Марко Запрев си тръгна с прахосмукачка

КОМЕНТАРИ

Реза Карабинеров16:39 - 12.02.2015
Горните коментари ги пише един и същи педал, с много дебел гъз, пословично мързелив , двуличен и много тъп. А такъв боклук заслужава само едно:две хиляди ловци да го турят в путката на миризливата му майка която го е родила.
9920:03 - 10.02.2015
какъв кеф изпитват тези пияни изроди като се гаврят със убитото еленче,дано господ се изгаври така със вас мамка ви гнусна.защо екозащитниците мълчат за подобни гнусни сцени.
grajdanin19:25 - 09.02.2015
Това е пир по време на чума!!!Всички разбойници събрани на едно място .Безсрамие!!!Господ гледа!!И още по-лошо начело със Сарандев,срамота,плачете за телевизия!!!!
ds12:00 - 09.02.2015
malko sram nqmateli be lapashi mrysni.sled sladkoto idwa i mnogo gorshiwo.grabite naroda i si mislite za umni

FACEBOOK