400 деца с безплатни силанти в Кюстендилско

снимки: infomreja.bg

Безплатната кампания за силанизация на детските зъби в Кюстендилска област трябва да приключи по-рано от предвиденото. Отпадна обаче ограничението за броя на зъбите, който всеки един от стоматолозите, включени в програмата, може да силанизира.

Първоначално кампанията трябваше да продължи до края на месец ноември. Безплатното силанизиране обаче ще се извършва до 20 ноември (сряда), за това родителите, които са решили да се възползват от услугата, трябва да го направят до тази дата, уточни стоматологът д-р Нина Стоилкова.

Около 400 деца от Кюстендилска област са били подложени на процедурата през октомври. Окончателният брой на малчуганите със силанизирани зъби ще бъде известен на 21 ноември.

Поставянето на силанти е бързо, лесно и безболезнено за детето. Целта е да се покрие зъба отгоре. Силантът отделя флуор и образува тънък защитен слой. Процедурата отнема около 30 минути.

“Първоначално зъбът се почиства с машинна четка. Следва предварителна химическа обработка със специален гел, измиване и подсушаване”, уточни още д-р Стоилкова.

Програмата засяга децата на възраст от пет до навършени девет години, като процедурата е безплатна за 4-те постоянни, 6-и зъби.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

[email protected]23:05 - 06.09.2018
Здравейте! Имате ли нужда от заем? Няма повече съмнение. Предлагаме лични заеми, инвестиционни кредити, обратно изкупуване на кредити, заеми за създаване на бизнес. Няма повече съмнение. С моя финансов екип ще ви предложим кредити в размер от 5000 BGN. До 25 000 000 BGN. С благоприятен лихвен процент в зависимост от исканата сума. Моля, свържете се с нас и посочете в заявките за кредит точната сума, която искате, както и продължителността на времето, през което ще бъдете задължени да платите. Благодарим ви, че разбрахте. Ето нашия имейл адрес за връзка: [email protected]
Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK