94 нови случая на COVID - 19 в Кюстендилско

Снимка: Infomreja.bg

В община Кюстендил новозаразените лица са 46, а в община Дупница – 30

Положителните случаи с коронавирусна инфекция в област Кюстендил през изминалото денонощие са общо 94. В община Кюстендил новозаразените лица са 46, а в община Дупница – 30, съобщават от Областния кризисен щаб.

Положителните проби за Ковид-19 в останалите общини са: Сапарева баня – 8, Кочериново – 4, Бобов дол – 3, Невестино – двама и един нов случай в община Бобошево. През вчерашния ден взетите и изпратени за изследване проби са 97.

В Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница към този час са хоспитализирани 25 лица. Един пациент е интубиран и в критично състояние, други дванадесет са на кислород и в тежко състояние. В рамките на деня ще бъдат изписани петима излекувани.     

25-ма са хоспитализирани към този час в Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски 2003“ - град Дупница. Около половината от настанените за лечение пациенти са в тежко състояние, останалите – в средно тежко.  

В Ковид отделението на болницата в град Кюстендил към този час са настанени 80 лица. Двама души са интубирани и в критично състояние, останалите пациенти са в тежко и средно тежко състояние.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK