40-годишен закаран за ИСУЛ след 8-дневно кръвотечение от носа

снимка: infomreja.bg

40-годишен мъж бе траспортиран по обяд днес за УМБАЛ „Царица Йоанна - ИСУЛ”, след като в благоевградската болница вече осми ден не могат да спрат кръвотечението от носа му.

Според лекарите близките му отказвали да дарят кръв за преливане.

Методи М., който е от Дупница, преди седмица бил приет в отделението по УНГ на МБАЛ-Благоевград с кръвотечение от носа, вследствие на спукан кръвоносен съд. 40-годишният мъж имал високо кръвно налягане, което не било лекувано. Освен това пациентът е с наднормено тегло.

В неделя по обяд Методи колабирал в отделението, кръвното му било 80/60, веднага след което бил преместен в отделението по реанимация на МБАЛ - Благоевград.

„Осми ден вече синът ми кърви, лекарят в отделението по уши, нос и гърло гледаше как той гълта кръвта, все едно не му пукаше, тия хора деца имат ли”, оплака се пред ИНФОМРЕЖА бащата на Методи. Той тръгна след линейката с обещанието утре да даде пресконференция пред болницата.

Днес към 11 часа 40-годишният мъж, който е от ромски произход, е транспортиран за столичната клиника, придружен от реаниматора д-р Кръстев. Към 14 часа той е приет в отделението по реанимация на болница "Царица Йоанна".

Методи е на командно дишане от 9 часа сутринта, в очакване на линейката, която да го закара за София. Съпругата и близките му, пристигнали с мерцедес и още два автомобила, ридаеха неутешимо.

Бащата на Методи е депозирал в Регионалната здравна инспекция жалба за проведеното в отделение УНГ „лечение”.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK