40-годишен "счупи" рекорда в Шумен, спипаха го с 3,84 промила

Снимка: Infomreja.bg, архив

Пияният водач е задържан за 24 часа

Двама шуменци са установени да шофират след употреба на алкохол, единият от тях - 40-годишен, „счупи“ рекорда с 3,84 промила в Шуменско. 

Около 19:25 часа на 20 юни екип на „Пътна полиция“ към областната дирекция в Шумен работил по контрол на движението в кв. „Тракия“. Близо до  харнителен магазин спрял за проверка водач на Ауди А4 с шуменска регистрация. 

Зад волана във видимо нетрезво състояние бил 40-годишен местен жител. Изпробван е с дрегер, който отчел 3,84 промила алкохол в издишания въздух. Не е дал кръвна проба за анализ.

Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. За извършено престъпление по чл.343 Б от НК е образувано бързо полицейско производство. 

63-годишен шуменец също бил засечен да шофира след употреба на алкохол  в кв. „Тракия“. Около 00:30 часа екип на пътна полиция спрял за проверка на ул.“Дедеагач“ водач на лек автомобил Градн Чероки с шуменска регистрация. 

Зад волана бил 63-годишен мъж от Шумен. След тест с дрегер било установено, че управлява с 1,31 промила алкохол. Дал е кръвна проба за анализ, след това е задържан за срок до 24 часа в РУ- Шумен. За изършено престъпление по чл. 343 Б ал.1 от НК е образувано бързо производство.

През последното денонощие на територията на ОДМВР- Шумен, е регистрирано едно пътнотранспортно произшествие, за различни констатирани нарушения полицейските служители са съставили 21 акта, наложени са 39 глоби с фиш. 

Двама водачи са установени да управляват автомобили в срок на наложена принудителна административна мярка за отнемане на шофьорските им книжки. 41-годишен мъж бил засечен от служители на РУ- Нови пазар зад волана на лек автомобил Ауди А6 с шуменска регистрация около 00:55 часа на 18 юни на ул.“Мадарски конник“ в гр. Каспичан.

48-шуменец е установен да управлява в двора на сектор  „Пътна полиция“ лек автомобил Мерцедес с латвийски регистрационни номера в срок на наложено административно наказание. Образувани са бързи производства за извършени престъпления по чл. 343 В ал. 3 от НК.

40-годишен жител на село Царев брод бил спрян за проверка около 13:30 часа на 18 юни в село Правенци. Полицейските служители установили, че управлява нерегистриран по надлежния ред мотопед. Образувано е бързо производство за извършено престъпление по чл. 345 ал. 2 от НК.

Бързо производство за управление на нерегистрирано моторно превозно средство било образувано в РУ- Шумен след извършена проверка вчера сутринта на бул.“ Симеон Велики“ по време на която  било установено, че 45-годишен шуменец управлява електрическо двуколесно превозно средство, което не е регистрирано по надлежния ред. 

21-годишен мъж от Шумен е пострадал след сбиване пред дискотека на ул. “Съединение“  в града. Инцидентът станал около 04:00 часа на 18 юни. Неизвестен с твърд предмет нанесъл удари на шуменеца. След преглед в МБАЛ- Шумен било установено, че е със счупена челюст. 

Два часа по-късно като заподозрян за нанесената средна телесна повреда в полицейския арест бил задържан 27-годишен жител на село Мадара. Работата по образуваното досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 129 ал. 2от НК продължава.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK