40-годишен юбилей от завършването си отбелязаха възпитаници на Икономическия техникум в Кюстендил

Снимки: Елка Георгиева

40-годишен юбилей отбелязаха възпитаници на Икономическия техникум в Кюстендил, носещ тогава името „Димитър Благоев“.

Реализирани в различни професионални сфери, момичетата и момчетата от випуск 1976 г. си дадоха среща отново в Кюстендил. 

Голяма част от тях са пръснати по света и в различни градове на страната. Някои вече са доказани специалисти в своята област. Сред тях са учители, главни счетоводители, директор на банка, доценти и много други. 

„За това събиране започнахме да се готвим още през месец януари. Съучениците ни са разпръснати навсякъде из България и по света. Някои не можаха да пристигнат от Америка и Англия“, разказва Елка Георгиева, която е преподавател в Основно училище "Христо Ботев" в Кюстендил.

По нейни думи тогава класовете са били по над 38 ученици. Голяма част от гимназистите завършили висшето си образование по изучаваните специалности - "Счетоводство и икономика на промишлеността и строителството", "Машинна обработка на информацията", "Стенография и машинопис".

Идеята на всеки един от "абитуриентите" е да се събират на всеки пет години от завършването. 

„През тази година дойдоха най-много хора. Абитуриентската ни вечер преди 40 години беше в Младежкия дом, на шведска маса. Сега отново се събрахме, но в Парк-хотел "Кюстендил“, обясниха още присъствали на задружната среща след 40 години от завършването. 

Всички празнуващи дадоха заявка, че отново ще се съберат след 5 години, а купонът ще бъде безспирен.

Макар и с прошарени коси, те умеят да се забавляват, както преди 40 години и по нищо не отстъпват на сегашните абитуриенти.

 

КОМЕНТАРИ

"Абитуриент"16:52 - 30.05.2016
Красавци!
Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK