40-годишен юбилей на сцена празнува Дончо Андонов

Снимка: личен архив

40-годишен юбилей на сцена празнува славеят от Югозападна България Дончо Андонов. Гала – концертът ще бъде в края на месец септември с подкрепата на НЧ „Братство“.

Сред имената, които юбилярът има идея да бъдат поканени за участие са Олга Борисова, Виолета Маринова, Цветанка Илчева, Руска Минчева, Стойка Германова, Бинка Добрева и др. 

Самият Дончо определя граовските песни като най-голямата му сила, въпреки, че изпълнява песни от всички фолклорни области на България. Дончо Андонов пее от детинство, като споделя, че сестрите на майка му са били много гласовити певици.

Самият той започва да се занимава по-сериозно с пеене в ансамбъл за народни песни и танци „Струма“, където е избран за солист след конкурс, и от където казва, че добива тренинг и умения. В репертоара си Дончо Андонов има 276 песни и целта му е да издаде самостоятелен албум с най-доброто, за да остане за поколенията.

„На сцена не се качвам с една и съща песен и не правя песни, които не са в стила ми. Винаги се стремя да покажа, че имам нещо, което хората да искат и да ги радва. Преди време бях посветил песен на обезлюдяването на българското село и след едно мое изпълнение трима мъже ме свалиха от сцената с плач.

Това е показател, че песните ми вълнуват, че докосват публиката, в което е и смисъла на творчеството ми“, сподели за ИНФОМРЕЖА Дончо Андонов, който възнамерява на пее докато има сили за това. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK