4 училищни бюфета стават общински, въвеждат здравословно хранене сред децата

Иван Андонов, снимка: infomreja.bg, архив
Общинските съветници в Кюстендил ще разгледат на предстоящата си сесия на 4 септември връщането на 4 училищни бюфета. Идеята е те да преминат под крилото на общинско предприятие „Ученическо хранене“. До този момент обектите са стопанисвани от частни лица, на които са изтекли договорите за наем. Целта е общината да въведе здравословно хранене сред най-малките, мотивира идеята председателят на Общински съвет Иван Андонов.
 
Бюфетите се намират в I Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“, ПМГ, V Основно училище и това в ромския квартал „Изток“ в града.
 
„Отдавна планираме да въведем здравословното хранене. Общината обаче не можеше  да контролира с какво се хранят най-малките жители на града, тъй като обектите бяха частни“, коментира още Андонов.
 
По време на предстоящата сесия на местния парламент ще бъдат разгледани и 10 молби за подпомагане на кюстендилци със здравословни проблеми. Отделно от това е внесена и докладна записка за отпускането на 4 куб.м. дървен материал за жител на село Ябълково, чийто дом е бил унищожен при пожар. Общо 12 мотивирани искания са постъпили за отдаването под наем или продажбата на земеделски земи в общината. 
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK