Дядо Коледа пристигна в Балдево! Раздаде подаръци на децата и на кмета

Снимки: Личен архив

По случай големия и свят християнски празник Рождество Христово и в гърменското село Балдево пристигна снощи добрият белобрад старец. В читалището ,,Илинден" в селото го очакваха млади и стари, които се събраха заедно да празнуват. Читалищната зала се оказа тясна за да събере многобройната публика, пред която децата от Балдево изнесоха най-страхотната коледна програма с възстановка на коледна трапеза и ритуали, а Дядо Коледа ги поздрави и им раздаде много и различни подаръци като добрият старец не пропусна да даде подарък и на кмета Илиана Гюрнева, по чийто сценарий децата подготвиха невероятната програма, която просълзи бабите им.

Бизнесменът и собственик на атрактивния комплекс „Боже име“-Иван Ежков, също изненада със щедра почерпка децата, а кметът на селото ги зарадва с торбички пълни с лакумства като предвидливата кметица не забрави и най-възрастните баби, които присъстваха на красивото и емоционално коледно тържество.

Децата обаче бяха най-щастливи, до късно те играха пяха, танцуваха и се веселиха като във веселбата се включиха и гостенчетата, пристигнали в Балдево с родителите си на гости на близки и роднини за празниците, и най-малките, едва проходили жители на Балдево, които бяха живата атракция на вечерта.

Всички предната вечер на връх Коледа спазиха ритуала коледуване като обиколиха с традиционните за празника песни за да пожелаят здраве, късмет и берекет във всеки дом в малкото, но живо и изпълнено с вяра и традиции селце, за което основен дял има инициативната и неуморима кметица на селото Илиана Гюрнева. 

 

КОМЕНТАРИ

Виолета14:55 - 27.12.2017
Адмирации за най-страхотната кметица Илиана Гюрнева, която е и организатор на всички инициативи в селото! ❤️
Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK