Децата от ОУ “Христо Ботев в Дъбница преживяха вълшебствата на най-прекрасния месец в годината – декември

Снимки: ОУ "Христо Ботев" - Дъбница

И тази година месец декември за учениците от Обединено училище „Христо Ботев“ в гърменското село Дъбница бе изпълнен с радостни и вълшебни събития, в които с голямо вълнение се включиха и родители, а страхотните учители заедно с директора Илия Цацев влязоха в ролята на сценаристи и наред с учебната дейност и ежедневните задължения изпълниха студените декемврийски дни с различни празнични инициативи.

Декември 2017 в ОУ "Христо Ботев" започна с традиционната кампания в помощ на обитателите на Дома за хора с психически и физически увреждания „Вяра, Надежда и Любов“ в с. Марчево. Изработени бяха картички, поставени бяха кутии с благотворителна цел.

С набраните средства учениците подготвиха красиви подаръци – пакети, пълни с вкусни неща, и играчки, подготвиха музикална програма и с нетърпение зачакаха 21 декември, в който ден традиционно учениците от школото в Дъбница гостуват на потребителите на дома в Марчево, а и те – болните хора, се научиха да ги чакат.

Така за поредна година ученици, учители и самодейци от гърменското село дариха от своята топлота и човечност на забравение от мнозина болни хора от дома в Марчево, които заедно с тях пяха, играха и им се радваха истински.

„Коледната хоротека“ бе също едно от вълнуващите декемврийски събития. В двора на училището се изви най-дългото и най-емоционалното хоро, на което се хванаха всички ученици и учители. Под мотото “Единни в многообразието“, всички доказаха за пореден път, че взаимното уважение между етносите, единството, толерантността и приятелството винаги ще съжителстват в училището.

180 ученици от ОУ „Христо Ботев" в Дъбница, всички учители и служители и много родители изпитаха най-човешките чувства на топлота и удовлетвореност  по време на декемврийската общинска благотворителна кампания „Подай ръка“ в помощ на децата сираци от община Гърмен.

Участието в кампанията на ученици и техните родители – майстори на кулинарни изделия, бе внушително, а направените от тях кулинарни вълшебства и  изкушения бяха посрещнати с голям интерес на организирания базар. За броени часове всичко от щанда на училището в Дъбница бе изкупено. Събраните средства за кампанията се оказаха двойно повече от миналогодишните - 465 лева, и бяха прибавени към общата сума за благородната кауза.

През прекрасния и вълшебен декември не останаха безучастни и учениците от клубовете по проект „Твоят час“ от училището в Дъбница. Заедно с родителите те подготвиха много интересна изложба, която беше на разположение на всички гости на училището.

Всички творби на тема „Коледна приказка“ все още привличат очите на посетителите на училището, които се възхищават на фината и прецизна изработка, в която децата са вложили и голяма доза любов към изкуството, хората и благотворителната кауза.

И накрая, ден преди дългоочакваната ваканция, коледното тържество буквално взриви емоциите в препълнения салон. Самият празник бе съчетание на радост, красота и осъществени идеи. Той бе прекрасната кулминация, без да липсват в него и най-дребните детайли – новогодишни закачки, томбола, конкурси, снимки, подаръци и, разбира се, конкурсът "Мис и Мистър Нова година".

"Ние се гордеем с вас, скъпи ученици! Бъдете здрави! Весела Коледа и щастлива Нова година! Красива и емоционална ваканция!", пожела на учениците от ОУ "Христо Ботев" чрез ИНФОМРЕЖА от свое име и от името на целия учителски колектив, директорът Илия Цацев.

 

КОМЕНТАРИ

яоаоа22:31 - 28.12.2017
много родители на това хоро и те ли са по заповед на педантичния директор
яоаоа22:28 - 28.12.2017
само тази ли участва в проекта ти господине къде ти е обкръжението
Yasak10:40 - 27.12.2017
Tzatzev provejda nov vazroditelen prozes.
Evala16:28 - 26.12.2017
Турците се правят по българи от нас българите.Ха ха ха

FACEBOOK