Община Кюстендил разкри дарителска сметка за пострадалите при пожара в Долно село

Снимки: Община Кюстендил

Кметът с благодарности към героите на деня

Благодаря на всички герои на деня - служители на пожарната, всички горски служители, колегите от общинските звена, организацията на хотелиерите и ресторантьорите, Българското туристическо дружество, всички доброволци, колегите от Общински съвет, които прекараха десетки часове в борба с огнената стихия, снабдяваха с вода пунктовете.

Това са стотици хора срещу огнената стихия. Беше истинско изпитание и се надявам и се надявам да остане неприятен и поучителен спомен за всеки един от нас. Това обяви кметът на Кюстендил Петър Паунов по повод пожарите, които бушуват в Кюстендилско през последната седмица.

В началото на следващата седмица комисия към Община Кюстендил ще обходи имотите на пострадалите и ще оцени щетите. Една от къщите е постоянно обитаема, има и няколко, които са ползвани като вилни. Община Кюстендил разкрива и дарителска сметка за обезщетяване на пострадалите при пожара в Долно село.

Ще изчакаме окончателно да утихнат пожарите, към момента обстановката изглежда по-спокойна, надяваме се в петък с валежите и понижаването на температурите да имаме окончателно безопасна обстановка. Сезирали сме ЧЕЗ, там където е обезопасена средата да възстанови електрозахранването, в момента има и безводие, тъй като са източени резервоарите по време на гасенето на пожарите, обяви още кметът.

Той допълни, че сградата на училището, което изгоря, е построена през 1948 година, а 2008 г е закрито. Цялата документация е изнесена още тогава, за щастие не са пострадали кметството и читалището в Долно село.

Надяваме се пожарите в Ломница и Лисец да бъдат овладяни също, изпратили сме водоноска днес. Унищожени са близо 5 000 декара иглолистна, широколистна растителност и посеви. Причините ще ги изясни криминалистична лаборатория, които вчера бяха на мястото на пожара, заяви още Паунов.

ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА

ОБЩИНСКА БАНКА АД – ФЦ Кюстендил

IBAN:  BG11SOMB91308442298644

Код за вид плащане:

44 51 00 (Дарения, помощи и други безвъзмездно получени суми от страната)

 или

44 52 00 (Дарения, помощи и други безвъзмездно получени суми от чужбина)

ОСНОВАНИЕ: За обезщетяване на пострадалите от пожара в с. Долно село

BIC: SOMBBGSF

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK