Засилено полицейско присъствие около училищата на първия учебен ден в Кюстендилско

Снимка: Infomreja.bg

С цел превенция, полицаи преди и в края на учебните часове

За да се избегнат рискови ситуации и да се гарантира сигурността на децата, които са активни участници в движението служители на ОДМВР – Кюстендил, установиха контакти с училищните и местни власти и набелязаха мерки за безопасност.

С представителите на общините/кметствата са направени прегледи на пътната маркировка и знаковото стопанство, осветлението и средствата за принудително намаляване на скоростта в училищните райони, на безопасността на входовете на учебните заведения и прилежащите им дворове.

Извършват се охранителни проверки на сградите на училищата и детските градини, с директорите им се обсъждат мерки за физическата защита, начините на охрана, пропускателния режим, недопускането на престъпни посегателства при откриването и по време на учебната година.

Уточнени са начините за бърза връзка между училищните ръководства, охранителните фирми и районните управления.

В първия учебен ден, тази година на 16 септември, полицейското присъствие в районите на училищата ще бъде засилено.

Направени са графици, чрез които ще се осигури дежурство на полицейски сили в пиковите часове, когато децата отиват или се връщат от училище. Полицаите ще подпомагат безопасното движение и пресичане на децата и техните придружители.

Ще бъде проведена и традиционната акция на полицията „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“ – 23 – 29 септември, тогава ще бъде обявена и Седмица за превенция на детската пътна безопасност.

Предстои да бъдат изготвени и графиците за посещенията на полицейски служители за изнасяне на беседи в часовете на класа. През новата  учебна година ще се осигури полицейско присъствие, с превантивен ефект, преди и в края на учебните часове.

Планирани са специализирани полицейски операции в питейни и увеселителни заведения, с цел недопускане присъствието на малолетни и непълнолетни в тях, както и продажбата на алкохол и тютюневи изделия на деца.

Ще бъде извършен контрол на търговските обекти в близост до детски и учебни заведения за недопускане продажбата на забранени изделия.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK