„Приказки за разума, доброто и правдата“ оживяха в Окръжен съд – Кюстендил

Снимки: Infomreja.bg

Три приказки и най-малко три пъти по три поуки, изпълниха коледната инициатива на съда

„Приказки за разума, доброто и правдата“ оживяха в съдебна зала на Окръжен съд - Кюстендил, часове преди Рождество Христово и в навечерието на Новата 2020 година.

Три приказки и най-малко три пъти по три поуки, изпълниха коледната инициатива на съда в Кюстендил.

Възпитаници на театралната школа на ОДК - Кюстендил, с ръководител Ани Кръстева изиграха пред съдиите и служителите на Окръжен съд - Кюстендил, „Лъжливото овчарче“, „Тримата съдии“ и „Винаги има друг изход“. В главните роли бяха: Владислава, Антонио, Алекс и Георги.

Чрез камерите, фотоапаратите, диктофоните и писания текст в медиите, имаме надеждата, приказките за приятелството, подадената ръка, разума, доброто, правдата и съветите на мъдрия съдия, защото винаги има друг изход, да достигнат до цялата общественост.

„Много се развълнувах от поздрава, който ни отправиха нашите малки приятели от ОДК. Те ни напомниха едни хубави думи, които, като че ние забравяме в нашето ежедневие, а именно - Добро и Спаведливост! Ние, практикуващите юридическата професия, в частност съдиите можем да бъдем наречени Жреците на Справедливостта.

Защото ние служим на справедливостта и преподаваме знанието за доброто и справедливото, за да различаваме правото от неправото, позволеното от непозволеното и така да се стремим да водим хората към доброто, не само чрез страха от наказанието, но също и чрез обещанието за награда“, каза  зам. -  председателят на Окръжен съд – Кюстендил, съдия Пенка Братанова

Посланието на Окръжен съд- Кюстендил преди Рождество Христово и Новата 2020 година е, че:

Правдата е като паяжина тънка, ама пък не се къса!!!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK