4 от “Спортика” с повиквателна в националния за девойки до 19 години

снимка: sportika.dir.bg

Селекционерът на българския национален отбор по футбол за девойки до 19 години Емил Кърцелски повика четири състезателки от ФК “Спортика”. Те ще вземат участие в контролите срещу Кипър и евроквалификациите, който започват на 17 септември. От днес националния отбор е на подготовка в Тетевен, там къде ще се играят всички срещи. Наставникът на ФК “Спортика” Благоевград Емил Кърцелски вече определи състава за тези двубои, а в списъка попаднаха и възпитаничките му Гергана Мазнева, Вероника Гоцева, Веселина Махлелиева и Вени Дона Сърбинска.

Националният ни отбор за девойки до 19 години вече изигра две приятелски срещи с връстниците си от Кипър на острова на Афродита. Първият мач завърши 4:4, като за българките головете вкараха Николета Бойчева и Велислава Димитрова, а втория националките ни спечелиха с 2:0. Головете бяха отбелязани от Симона Петкова и Велислава Димитрова. На 8 и 9 септември Кипър ще върне визитата на българския отбор.

Седмица по–късно стартират и евроквалификациите, като българките ще се изправят срещу силните отбори на Норвегия, Холандия и Хърватска. Само победителят се класира за следващата фаза. Според Кърцелски шансовете на българския отбор са нищожни, с оглед на съперниците в тази група.

 

 


 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK