4 от 4 за Миро Живков и компания

infomreja.bg, архив

Волейболните младежи на България се изявиха като истински мъже и сътвориха невероятен подвиг в предпоследния си мач от група II на Европейското първенство за юноши старша възраст. 

Срещата с отбора на Турция се превърна в инфарктен трилър, който имаше щастлив край за нас. Зрителите в зала „Скайлайн” в датския град Ранерс станаха свидетели на драма, каквато и Шекспир не е писал за техните земи.  Младите мъже на Мирослав Живков и Петър Костадинов изковаха пълен обрат от 0:2 гейма, спасявайки и общо три мачбола на турците в две отделни части, за да ликуват като крайни победители с 3:2 (22:25, 22:25, 28:26, 27:25, 17:15), оформено след битка, продължила 2 часа и 8 минути.  Нашите сега са на само два гейма от участие в полуфиналите на шампионата.
  
Топреализатори за победителите станаха капитанът Станислав Величков и Иван Иванов с по 19 точки. В по-ранния мач в групата Испания победи Дания с 3:0  и така изпреварва България за първото място във временното класиране. В първия мач от днешната програма в групата трикольорите се нуждаят от два гейма срещу испанците, за да си осигурят участие в полуфиналите.
 


 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK