4 месеца затвор за 45-годишен мъж от Якоруда, шофирал с 2.12 промила алкохол

Снимка: Infomreja.bg, архив

Поредният недобросъвестен водач получи своето наказание заради шофиране в нетрезво състояние.

По споразумение с прокуратурата в Разлог на подсъдимия са наложени четири месеца „лишаване от свобода“ и глоба в размер на 250 лв. за извършено от него престъпление по чл. 343б, ал. 2 от Наказателния кодекс.

Районна прокуратура – Разлог на подсъдимия С.М. от Якоруда (на 45 години) е наложено наказание от четири месеца

Около 23:30 часа на 10.03.2017 г. 45-годишният С. М. от Якоруда управлявал лек автомобил "Опел Астра" след употреба на алкохол, като вече е бил осъждан за същото престъпление.

С протокол от извършена химическа експертиза било установено наличие на 2.12 промила алкохол в кръвта на водача.

Определението на съда не подлежи на обжалване и има характер на влязла в сила присъда.

В рамките на една седмица районните прокуратури в Благоевградска област са внесли три обвинителни акта за извършени престъпления по транспорта.

Те се отнасят за нарушаване на правилата за движението по пътищата, причинило средна телесна повреда на едно лице, шофиране в нетрезво състояние и след употреба на наркотични вещества – тетрахидроканабинол, амфетамин и кокаин.

Сключени са били четири споразумения за шофиране в нетрезво състояние и едно за управление на лек автомобил с регистрационни табели, издадени за друго МПС. В два случая са били направени предложения за налагане на административно наказание – за управление на нерегистрирано по надлежен начин превозно средство.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK