4-ма са новозаразените с COVID-19 в Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

237 лица са поставени под карантина

Четири са новорегистрираните с COVID-19 лица в област Кюстендил от изследваните през изминалото денонощие проби. Трима от тях са жители на кюстендилския квартал „Изток“. Четвъртото лице е от град Кюстендил, но също е свързано с квартала, информират от Областния кризисен щаб за борба с коронавируса.

Хоспитализирани в Ковид отделението на болницата в град Кюстендил към настоящия час са 17 души. Състоянието на един възрастен мъж, който е с редица придружаващи тежки заболявания, продължава да бъде критично. Петима души са в сравнително добро общо състояние, а останалите, настанени за лечение от коронавирус в МБАЛ „Д-р Никола Василиев“, са в средно тежко състояние.

В периода от 22 юни до 26 юни има издадени 237 предписания за поставяне под карантина. Спазването на карантината се контролира от съвместни екипи на РЗИ – Кюстендил, ОД на МВР – Кюстендил, РЗОК и Общинска охрана. Общият брой карантинирани лица на територията на област Кюстендил от началото на пандемията до 26 юни е 4255. От тях към момента под карантина са 404 души в цялата област.

От началото на пандемията регистрираните случаи с коронавирусна инфекция на територията на област Кюстендил са 222, от които има 8 починали.

През изминалата седмица са извършени общо 74 насочени проверки на обекти с обществено предназначение, от тях по сигнал – 2 бр.

За същия период са извършени 31 проверки на лечебни заведения и обекти за търговия на дребно с лекарствени продукти, относно спазване на противоепидемичните мерки срещу COVID-19.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK