4 години затвор за мъж, изнасилил непълнолетна

Снимка: Infomreja.bg

Решението е на Районен съд - Дупница

Наказание „Лишаване от свобода” за срок от 4 години, при първоначален „строг” режим на изтърпяване, за 53-годишния Методи Й., определи Районен съд – Дупница, като го призна за виновен в това, че е направил опит / на 04.09.2019 г. около 16.30 часа/ да се съвкупи с лице от женски пол – свидетелката Г. И., която не е навършила 18 години, без нейно съгласие, като я е принудил към това със сила (ударил я е два пъти с юмрук по тила) и заплашване (казвайки й, че ще я удари отново, ако не престане да плаче, с цел да сломи съпротивата й), както и на неустановена дата в началото на месец декември 2019 г. около 17.00 часа, в стая от къща в с. Бараково, се е съвкупил със свидетелката Г. И., без нейно съгласие, като я е принудил към това със сила, притискайки я към леглото при опитите й да се освободи - престъпление по чл. 152, ал. 2, т. 1, във вр. с ал. 1, т. 1 и т. 2, във вр. с чл. 26, ал. 1 от НК.

Съдът оправда подсъдимия по обвинението, че свидетелката е негова низходяща сродница.

Районен съд – Дупница, под председателството на съдия Маргарита Алексиева признава подсъдимия Методи Й. за виновен и в това, че на 17.01.2020 г. около 10.00 часа, в стая от семейната му къща в с. Бараково, е извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание, без съвкупление, по отношение на лице навършило 14 годишна възраст (непълнолетната свидетелка Г. И.), чрез употреба на сила /блъскайки я на леглото и притискайки тялото й/ - престъпление по чл. 150, ал. 1 от НК, за което му налага наказание „Лишаване от свобода” за срок от 3 години и 4 месеца, при първоначален „строг” режим на изтърпяване.

На основание чл. 23, ал.1 от НК определя на подсъдимия Методи Й. едно общо наказание измежду наложените такива, а именно най-тежкото „Лишаване от свобода” за срок от 4 години, при първоначален „строг” режим на изтърпяване.

Подсъдимият е с мярка „Задържане под стража“, взета от РС – Дупница на 27.01.2020 г.

На основание чл. 68, ал. 1 от НК привежда в изпълнение и наказанието, наложено на подсъдимия Методи Й. по дело от 2018 г. по описа на РС-Дупница, а именно „Лишаване от свобода” за срок от 6 месеца.

Присъдата може да се обжалва и протестира пред  Кюстендилски окръжен съд в 15- дневен срок.    

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK